cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

De beste wintersport bestemmingen

Wintersport begint steeds populairder te worden. Waar vroeger dit voor veel mensen te duur was, zien we nu bijna iedereen in de voorjaarsvakantie naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië vertrekken. Erg leuk natuurlijk, van de bergen afroetsjen op de ski’s of met snowboards. Maar welke plekken zijn in deze landen nou eigenlijk het populairst, en het leukst om naar toe te gaan op wintersport? Er zijn vele opties, en daarom kan het lastig zijn om één bestemming uit te kiezen. Daarom hier een overzicht van de leukste ski oorden in Oostenrijk en Zwitserland.

De leukste skigebieden in Oostenrijk

We beginnen bij de regio Innsbruck, dit omdat ik uit ervaring kan spreken dat dit gebied inderdaad een geslaagde skivakantie oplevert. Genoeg verhuren voor ski’s, snowboards, en alles wat daar nog bij komt kijken. Geweldige pistes, leuke restaurants en fijne hotels. In Innsbruck zal je niets tekort komen. Een tweede goede optie is de Arlberg regio, waarin ski plaatsen als Lech, Zuers, St. Anton en St. Christoph. Allerlei bekende namen, maar die eerste klinkt zeker bekend in de oren. Lech is namelijk het vaste skioord van de koninklijke familie, waar ook een jaarlijks fotomoment plaatsvindt. Als zelfs de koninklijke familie het hier zo naar haar zin heeft, moet het wel fantastisch zijn!

De leukste skigebieden in Zwitserland

Naast Oostenrijk is Zwitserland natuurlijk ook een heel populaire bestemming om de ski’s voor uit de kast te trekken. Ook hier zijn erg veel opties wat betreft skigebieden en resorts. Hier trekken ieder jaar vele Nederlanders naar bijvoorbeeld het skigebied Zermatt. Dit plaatsje ligt aan de voet van de Matterhorn berg, wat een bekende berg is wereldwijd. Ook hier zijn de faciliteiten goed geregeld, en is een geslaagde skivakantie gegarandeerd. Een tweede goede optie is het gebied Davos, dit is een erg internationaal bezocht skigebied. Het is niet zomaar een skigebied maar zelfs de grootste van de Alpen, zeker het overwegen waard dus!

Europa of buiten Europa?

Skiën en snowboarden kun je niet alleen in Europa doen. Denk aan de Amerikaanse skigebieden in Colorado, of de skigebieden Georgië. Het voordeel van deze skigebieden is dat je tegelijkertijd kennis kan maken met culturen die je wellicht nog niet kende. Voor wie dit niet belangrijk is doet er goed aan om lekker in Europa te blijven. Het grote voordeel is dat je zo je snowboard, snowboard bindingen en andere spullen in de auto pakt en meeneemt.