cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Een reis naar het Midden-Oosten

Jordanië

Er zijn zoveel mooie plekken en landen in de wereld, dat het soms lastig kan zijn om te beslissen waar je volgende reis naartoe zal gaan. In dit artikel zullen we meer vertellen over Jordanië, een land in het Midden-Oosten. Meer specifiek ligt het land ten oosten van Israël, met als grens de Jordaan en de Dode Zee. Of je nu alleen op reis wil, met vrienden/familie of een groepsreis; er is voor ieder wat wils. Het is een land met een mix van oosterse en westerse culturen. Er valt daarom enorm veel te bekijken en te beleven. Zo vind je er onder andere verschillende woestijnkastelen, Romeinse ruïnes, het wereldwonder Petra en natuurlijk de Dode Zee.

Jordanië

Meer informatie reizen naar Jordanië

Spreekt dit land je aan? In dat geval is het handig om wat meer informatie te geven wat betreft munteenheid, klimaat en bezienswaardigheden. Het tijdsverschil is gelukkig vrij klein; het is namelijk maar één uur later dan in Nederland. De beste perioden om te reizen zijn buiten het hoogseizoen om. Het wordt aangeraden om in maart, april, mei, oktober of november te reizen. De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). Eén euro staat gelijk aan 0,75 JOD. 

Het land kent een mediterraans/woestijnklimaat. Dit houdt in dat er milde, natte winters en warme, droge zomers zijn. In de zomer is het er dus erg warm, waardoor je beter buiten deze maanden om naar dit land kunt reizen.