cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Rondreis Tanzania met zijn prachtige natuurparken

Geniet van cultuur en natuur op een rondreis Tanzania

Ga je op rondreis Tanzania, dan ontdek je alles wat dit prachtige Afrikaanse land je te bieden heeft. Gelegen tussen (in het noorden) Uganda en Kenia, en Zambia, Malawi en Mozambique (in het zuiden), vind je Tanzania. Een land met een rijke geschiedenis en een aantal prachtige natuurparken, zoals het Namunyak natuurreservaat en Tsavo natuurpark. Maar waar het land natuurlijk echt om bekend staat, zijn de Kilimanjaro, de hoogste berg van het Afrikaanse continent, en de Serengeti.

Bekijk de Kilimanjaro op rondreis door Tanzania

De Kilimanjaro is een excursie op zich. De berg staat bekend als de hoogste berg van Afrika en blijkt voor de meest getrainde klimmers nog zeker een uitdaging. Het hoogste punt ligt op 5895 meter boven de zeespiegel en heet ‘Uhuru Peak’. Op de top ligt sneeuw, wat natuurlijk wel even wat anders is dan de geweldige Afrikaanse temperaturen die je onderaan hebt.

Wil je helemaal tot aan de top klimmen, dan kun je kiezen uit zes verschillende routes om daar te komen, waarvan je met de langste ongeveer zo’n acht dagen onderweg kunt zijn. Als je dan toch de Kilimanjaro aandoet, bezoek dan tegelijkertijd ook het nationaal natuurpark Kilimanjaro.

Serengeti: thuis van de Masaï

Het natuurpark van de Serengeti is een andere must see als je op rondreis door Tanzania gaat. Het natuurpark werd door de ontdekker omschreven als ‘paradijselijk’. De inheemse inwoners, de Masaï, zijn een van de bekendste inheemse stammen van heel Afrika. Maar deze nomadenstam is niet de enige stam in Tanzania, waar op een gegeven moment naar schatting wel zo’n 162 stammen leefden.

Naast de Serengeti beschikt Tanzania over nog meer natuurparken. Eigenlijk bestaat het land voor een groot deel uit parken, namelijk maar liefst 17 stuks. Naar schatting bestaat zo’n 38 procent van de totale oppervlakte van Tanzania is natuurpark. Dat moet ook wel, want in het land wonen rond de vier miljoen wilde dieren, verdeeld over zo’n 430 soorten.

Ultiem genieten voor dierenliefhebbers

Tanzania staat wel bekend als de plek bij uitstek in Afrika om op safari te gaan. Dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk, met meer dan 400 verschillende diersoorten die leven in de vele natuurparken die het land rijk is.

Wil je op safari, dan heb je een ruime keuze in aanbieders die je op een- en meerdaagse trips meenemen om de big five te zien of je te laten genieten van andere, prachtige plekken. De safari-excursies kun je direct boeken als je je reis vastlegt, maar er zijn ook genoeg aanbieders ter plaatse om een keuze uit te maken. Vaak is dit ook nog eens goedkoper.

Ontspannen en genieten van zee en strand op Zanzibar

Aan de oostkust van Tanzania ligt Zanzibar. Dit tropisch is een paradijs voor duikers en mensen die houden van azuurblauw water en prachtige zandstranden. Voor duikers is Zanzibar een geweldig juweeltje in de Indische Oceaan.Aangezien Zanzibar aan de overkant ligt van Tanzania is het wellicht de moeite om een gecombineerde rondreis Zanzibar en Tanzania te boeken.

Het eiland zelf staat van oudsher bekend om zijn vele en rijke kruiden, zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. De invloed van de kruiden- en specerijen handel zijn ook terug te vinden om de kleinere eilanden die vlakbij Zanzibar liggen, namelijk Pemba en Mafia.

Vooral Pemba is een aanrader voor duikliefhebbers, aangezien er door het vele koraal rondom het eiland een geweldig uiteenlopende onderwaterwereld te bezichtigen is. Daarnaast vermijd je op Pemba en ook op Mafia het massatoerisme dat op Zanzibar inmiddels wel op gang is gekomen. De eilanden voor de Afrikaanse kust zijn zeker een prachtig uitstapje als je op rondreis door Tanzania gaat