cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Shoppen en cultuur tijdens een vakantie in Dubai

Wil je een bijzondere vakantie, dan is een vakantie Dubai absoluut iets om over na te denken. Deze bijzondere stad, de grootste en bekendste stad van de Verenigde Arabische Emiraten, is een echte vakantieplek in opkomst. En dat is niet verwonderlijk, want in Dubai geniet je niet alleen alle luxe en pracht en praal die je je kunt voorstellen, je kunt ook genieten van de meer traditionele oosterse cultuur.

Plan je je trip naar deze bijzondere stad in 2020, dan heb je helemaal geluk. Dubai is namelijk de allereerste Arabische stad die als gastheer van de Wereldexpo optreedt. Deze 35ste editie van de Wereldtentoonstelling vindt van 20 oktober 2020 tot en met half april 2021 plaats.

Wat je niet mag missen in Dubai

Ga je op reis naar Dubai, dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen. Naast de imposante gebouwen die de skyline van de Arabische stad zijn unieke vorm geven, is er het indrukwekkende ‘Dubai Mall’. Dit enorme overdekte winkelcentrum bevat maar liefst meer dan duizend verschillende winkeltjes en winkels (1200 stuks om precies te zijn). Maar is er nog veel meer. Het winkelcentrum heeft de keuze over wel 150 verschillende restaurants en er is zelfs een indoor ijsbaan. Ook vind je binnen een indrukwekkende en enorme waterval en er is zelfs een heus amusementspark in de mall.

Het aquarium van Dubai

Tijdens je bezoek aan het grootse winkelcentrum op je Dubai vakantie, mag een tripje naar het aquarium niet ontbreken. Deze bijzondere onderwaterdierentuin is ook gevestigd in de mall. Wil je dus na het shoppen even tot rust komen, dan kan dat door een uitstapje naar de betoverende wereld onder water die is gevangen door het aquarium.

Bezoek de City Walk voor nog meer winkels

Heb je de mall verkend en heb je nog geen genoeg van winkelen? Dan kun je buiten je slag slaan bij City Walk. Deze boulevard van meer dan 13.000 vierkante meter is meer Europees georiënteerd en biedt shoppers een auto- en scootervrije winkelstrook, met tal van bekende merken die er gevestigd zijn. Op City Walk vind je ook nog een speeltuin voor de kinderen en grote fonteinen om wat afkoeling bij te zoeken. Kijk je echter omhoog, dan waan je je in New York. Hoog boven je uit torent namelijk de imposante hoogbouw van Dubai. Een van de enorme gebouwen die zeker het bewonderen waard is, is de beroemde Burj Khalifa.

Maar liefst 828 meter de lucht in met de Burj Khalifa

Een van de meest iconische en misschien ook wel meest indrukwekkende gebouwen in de skyline van Dubai is toch wel de Burj Khalifa. Je kunt helemaal naar boven toe en als het een onbewolkte, zonnige dag is, is het uitzicht van boven adembenemend. Die bovenste verdieping is trouwens op de 148ste etage. Dat is enorme rit naar boven! Restaurant At.mosphere zit ‘slechts’ op de 122ste etage. Hier kun je je diner letterlijk in de wolken nuttigen en dat is natuurlijk een bijzonder uitje tijdens je Dubai vakantie.

De Opera van Dubai

Wil je nog een prachtig gebouw bezichtigen, een gebouw dat iets minder hoog is dan de Burj Khalifa? Breng dan een bezoek aan het operagebouw van Dubai. Het operagebouw is gevestigd naast de Burj Khalifa en biedt een oase van rust op je vakantie in Dubai. De culturele scene van deze indrukwekkende stad doet overigens niet onder voor die van West End of Broadway.