cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Hotel Maastricht: een echte aanrader!

Maastricht is misschien wel de mooiste stad van ons land.Toch zijn heel veel mensen hier nog nooit geweest. Aan de ene kant is dat niet zo vreemd, Maastricht ligt echt in een uithoek, bijna in het uiterste puntje van Limburg, maar aan de andere kant… Waarom zou je er niet een leuke stedentrip van maken? Boek Hotel Maastricht en ervaar de stad. Slenter door de straten, ga lekker op een terrasje zitten en bestel een speciaal bier en natuurlijk een stuk vlaai en geniet! Natuurlijk is de horeca op dit moment nog gesloten en wordt reizen afgeraden als het niet strikt noodzakelijk is. Maar dat wil niet zeggen dat je je stedentrip niet alvast kunt gaan plannen.

Hotel Maastricht: Limburgse vriendelijkheid en een schitterende omgeving

Want niet alleen de stad zelf is schitterend om te zien, je kunt er in de omgeving nog veel meer beleven. Maak een boottocht over de Maas en bezoek de mergelgrotten. Een echte aanrader. Je kunt en mag de grotten niet in zonder gids. Dat lijkt misschien wat overdreven, want hoe groot kan zo'n grot nou helemaal zijn, maar zodra je er bent weet je waarom het is. De mergelgrotten zijn jarenlang gebruikt om mergel, een van de ingrediënten van cement, uit te graven. Dit gebeurde met de hand en je wordt, door je gids, meegenomen op een bijzondere reis door de tijd.

Bezoek in ieder geval één kerk

Maastricht is en was voornamelijk Katholiek. En dat zie je terug in de schitterende kerken die in de stad staan. Ook de basiliek van Sint Servaas is zeker een bezoek waard. Ben je gek op lezen en op boeken? Dan MOET je echt de Boekhandel Dominicanen bezoeken. Deze zit, midden in de stad, goed verstopt, maar als je eenmaal binnen bent, kijk je je ogen uit. Op het pleintje bij de ingang kun je heerlijk eten en drinken. Hierna trek je je weer terug in Hotel Maastricht om alvast te beginnen met lezen in de boeken die je hebt gekocht.

Maak een stadswandeling!

Maastricht is misschien een grote stad, maar wel een die goed te belopen is. Door een stadswandeling, al dan niet met gids, te maken, leer je de stad kennen en word je gewezen op allerlei bijzondere details. Er zijn in de verschillende wijken verschillende stadswandelingen beschikbaar. Er is er ook vast een die start en eindigt bij jouw Hotel Maastricht. Vergeet ook niet om even onder de poort bij het oude Sphinxgebouw door te lopen. Daar is een prachtige, permanente expositie over keramiek in Maastricht te vinden.