cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Vaccinaties voor een veilige reis naar een ver land

Het is nu eindelijk weer mogelijk om ook verre reizen te maken. Hierdoor kan je weer genieten van een vakantie naar een land dat niet om de hoek is. Op deze manier is het voor mensen mogelijk om te kiezen voor een reis naar een land dat bijvoorbeeld buiten Europa ligt. Dat zal ervoor zorgen dat je op een fijne manier nieuwe gebieden kan gaan ontdekken met jouw reisgezelschap. Het is echter wel handig om hierbij rekening te houden met het feit dat je voor deze reizen goed beschermd moet zijn. in verre landen binnen andere continenten is het bijvoorbeeld mogelijk dat je te maken krijgt met ziektes die we in het westen van Europa niet meer gewend zijn. Door jezelf te laten vaccineren tegen deze ziektes kan je voorkomen dat je tijdens jouw reis ziek kan worden. 

DTP

Er zijn diverse soorten ziektes waar jij jezelf tegen kan gaan beschermen. Een van de opties waar je voor kan gaan is de DTP vaccinatie. Dit vaccin is bestand tegen drie verschillende soorten ziektes. Dat is dan ook waar de letters in de naam van de vaccinatie voor staan. De D staat voor difterie. Deze infectie is erg besmettelijk en kan de luchtwegen vervelend aantasten. Je zal dan ook last krijgen van koorts, benauwdheid en het is zelfs mogelijk dat hierdoor verstikking ontstaat. De T is voor tetanus. Deze bacterie kan je oplopen doordat er vuil in een wond terecht komt. Hierdoor kan je diverse problemen met de spieren krijgen. Daarnaast is er de P die staat voor polio. Hoewel deze ziekte misschien wat ouderwets klinkt is het nog steeds mogelijk om dit op te lopen in verre landen wanneer je hier niet tegen gevaccineerd bent. 

Gele koorts 

Vaccinatie gele koorts is een ander type vaccinatie waar je voor kan kiezen. Met deze vaccinatie is het mogelijk om jezelf te beschermen tegen gele koorts. Dat is een vervelende variant van koorts waar je goed ziek van kan worden. het is daarom dan ook aan te raden om voor deze vaccinatie te kiezen. zeker wanneer je reist naar een gebied als Afrika, Azië of Zuid-Amerika. Wanneer je naar deze gebieden toegaat is het daarom verstandig om te kiezen voor een vaccinatie. Er zijn diverse soorten symptomen die je kan oplopen door deze ziekte. Zo kan je bijvoorbeeld te maken krijgen met koorts, hoofdpijn en spierpijn op verschillende plekken in het lichaam. Daarnaast kan je gaan braken of misselijk worden en is het mogelijk dat je te maken krijgt met geelzucht. Hierdoor kan een gele gloed ontstaan over het lichaam.