cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Verbouwen in het buitenland

geld lenen voor verbouwing

 Het klinkt altijd zo idyllisch, een woning verbouwen onder de zon dichtbij het water met het eeuwige vakantiegevoel! Maar is dit ook zo geweldig en makkelijk als dat het klinkt? Er komt namelijk een heleboel kijken bij het verbouwen van een huis in het buitenland. Hoe vind je de juiste aannemer, hoe kun je de verbouwing financieren? Wij zochten het voor je uit!

geld lenen voor verbouwing

Oriënteer je van tevoren goed op een aannemer!

Een goede voorbereiding, is het halve werk. Zodra je in het buitenland komt zul je direct het verschil merken in cultuur en de manier van werken. Het kan zijn dat het land waar jij een huis hebt, de mensen erg ongeorganiseerd zijn en hun afspraken niet nakomen. Besteed daarom veel tijd en moeite naar het zoeken van een aannemer, vraag hem en zijn vorige klanten naar zijn vorige resultaten om een beter beeld te krijgen van de aannemer. De juiste aannemer vinden is het halve werk dus, in dit geval!

Geld lenen voor een verbouwing in het buitenland

Het financieren van een huis in het buitenland komt niet zomaar aanwaaien. Dit is een stuk lastiger dan een financiering van een verbouwing in Nederland. Er zijn verschillende opties om je verbouwing te laten financieren. Als je nog een woning in Nederland hebt, kun je de overwaarde opnemen. Daarvan kun je gaan verbouwen. Ook kun je proberen een hypotheek te krijgen in het land waar je woning staat. Dit is vaak een lang en moeilijk proces, een plaatselijke hypotheekadviseur of partijen die hier in gespecialiseerd zijn kunnen hierbij helpen. Ook kun je een ander soort lening dan een hypotheek aanvragen, bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Dit kan in Nederland, maar vaak ook in het land waar je woning staat. Kortom, er zijn vele opties om geld lenen voor verbouwing, maar je moet je er van tevoren even goed in verdiepen en advies vragen zodat jij de goede keuze maakt! Ook moet je er bij stilstaan dat dit tijd nodig zal hebben, helemaal als je voor een financiering in het buitenland gaat. Maar, wie geduld heeft, wordt beloond!!

Meer verhalen