cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Buurtfeest organiseren met informatie van Ietsdoenofferte.nl

Ik ben laatst verhuisd en in een nieuwe buurt gaan wonen. En aangezien ik de mensen graag beter wil leren kennen ben ik van plan om een buurtfeest organiseren. Niet alleen volwassenen zijn welkom, ook de kinderen. Ik ben al aan het denken om iets erbij te organiseren in de trant van een speeltuinenmiddag, een wedstrijd ballonnen opblazen met als afloop een feest in een grote tent. Ik zit vol met ideeën.

7182971750_14cc954a54_z logo_top (1)

Wat ook een goed idee is om de buurt af te gaan en uit te leggen aan de mede-bewoners dat je een buurtfeest wilt organiseren en laten informeren over ideeën. Zo vang je dus twee vliegen in een klap. Misschien willen sommige mensen graag meehelpen of hebben ze nog spullen liggen, zoals een tent, die je goed kunt gebruiken. Aangezien een buurtfeest vaak veel tijd kost is het dus aan te raden om het met meerdere mensen tegelijk te organiseren en de taken evenredig te verdelen. Een iemand neemt de leiding, meestal de organisator of initiatiefnemer van het feest. Zorg er wel voor dat je als organisator niet teveel hooi op de vork neemt, en de teken gelijk over de mede-initiatiefnemers verdeeld.

Hoe ga je verder? Waar dien je nog meer mee rekening te houden? Indien je buurt een buurtvereniging heeft kun je hier je plannen aan voorleggen en hopen op steun van deze vereniging. Zo wordt sneller goodwill gecreëerd door de buurt en wordt het sneller bekend gemaakt in de buurt. Begin hiermee dus op tijd mee zodat iedereen ervan op de hoogte is. Een ander punt heeft te maken met de variatie aan initiatieven tijdens het feest. Zijn er voldoende spellen voor de kinderen en genoeg verschillende drankjes en hapjes? Houd ook rekening met eventuele culturele verschillen.