cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Naar Texel op vakantie met de hond, wat moet je weten?

Texel is een van de populairste Waddeneilanden van Nederland. Het staat ieder jaar steevast in de top 10 vakantiebestemmingen in eigen land. Logisch want voor iedereen is daar wel wat te vinden. Of je nou van wandelen houdt, watersport of lekker op het strand liggen. Texel is een fantastische bestemming. Ook onze viervoeters vinden het heerlijk om uit te waaien op het strand of in de duinen. Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar Texel met jouw hond, wat is dan handig om te weten?

Ideale vakantiebestemming voor honden

Texel is een enorm diervriendelijk eiland. Een weekje vakantie Texel met hond is erg leuk om te doen. Temeer omdat jouw hond op heel veel plekken in Texel lekker vrij rond mag lopen. Hoe fijn is dat? Overal moet je tegenwoordig de hond aanlijnen maar op Texel mag jouw hondje lekker genieten van de duinen en alle geurtjes die daar te vinden zijn.

Bij veel restaurants en strandpaviljoens op Texel staat er zelfs al een bakje water voor de honden klaar.

Ook in de meeste natuurgebieden en onbewaakte stranden zijn honden gewoon welkom op Texel. De ware parels van Texel zul je vinden in de vele, mooie natuurgebieden. Als je daar een wandeling gaat maken zul je verrast worden door de mooie natuur en de vele soorten vogels die te zien zijn op het prachtige eiland.

Accommodatie met jouw hond vinden

Wat natuurlijk wel heel erg belangrijk is, is dat je een accommodatie vindt die ook geschikt is en waar jouw hond toegelaten wordt. Voor jouw vakantie Texel met hond kun je bij Totexel bijvoorbeeld kijken naar welke accommodaties er allemaal beschikbaar zijn om te boeken voor jou en jouw trouwe vriend.

Wat ook nog een slimme tip is, neem wat eigen spullen van jouw hond mee. Bijvoorbeeld zijn lievelingsdeken of speelgoed. Voor mensen is slapen buiten eigen huis vaak al even wennen en de eerste nachten slaap je dan meestal minder. Maar voor honden geld dit ook.

Honden ruiken allemaal nieuwe geurtjes, horen andere geluiden. En een hond is van nature gewoon erg waaks dus die is alert. Voor een hond kan dit daarom best vermoeiend zijn en aanpassen aan een nieuwe situatie. Door eigen spulletjes mee te nemen heeft de hond zijn/haar eigen geurtjes en is de hond sneller op zijn gemak.

Conclusie

Een vakantie Texel met hond is een geweldige belevenis voor zowel mens als dier. De gastvrijheid van Texel richting jou als hondeneigenaar is geweldig te noemen. Vaak maak je als hondeneigenaar ook wel anders mee. Dat ze niet blij zijn als je een hond mee wilt nemen.

Op Texel is dat niet zo, je zult je er van harte welkom voelen. En met jouw harige vriend kunnen genieten van urenlange strandwandelingen of wandelingen in een van de mooie natuurgebieden die het eiland rijk is.

Ook zijn er meer dan genoeg accommodaties te vinden waar jij met jouw hond terecht kan. Via Totexel kun je heel makkelijk jouw voorkeuren voor een accommodatie aangeven en dat jij een huisdier mee wilt nemen.

Een vakantie Texel met hond is voor iedereen een geweldige ervaring!