cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

De bekende Mount Fuji

Mount Fuji

Mount Fuji is de hoogste top in de Fuji Volcanic Range in centraal Japan en de hoogste en mooiste berg van het land. Zijn bijna perfecte symmetrie wordt al lang gevierd in poëzie en schilderkunst, vooral in de achtste-eeuwse verzen van Yamabe Akahito en de houtsnedenreeks, Views of Fuji, van Katsushika Hokusai in de vroege jaren 1800. Het symbool en embleem van Japan, de vaak besneeuwde berg, is op een heldere dag in Tokyo te zien, ongeveer 100 km naar het oosten. Deze berg maakt deel uit van het Fuji-Hakone-Izu National Park en trekt ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers naar Mount Fuji en de omliggende bergen en steden.

Mount Fuji

Beklimmen

Het officiële klimseizoen duurt van begin juli tot half september. Gedurende deze tijd zijn wandelpaden en berghutten geopend. Over het algemeen is het weer gedurende deze tijd stabiel en zijn de toppen niet besneeuwd. Voor onervaren klimmers wordt aanbevolen om tijdens dit seizoen naar boven te klimmen. De helling van de berg is verdeeld in tien zogenaamde ‘stations.’ De eerste stations waren op verschillende plaatsen aan de voet van de berg. De top is het tiende station. De lange wandelpaden leiden naar het 5e station, daarna loop je gewoon door. De wandelpaden van Mount Fuji leiden vanaf de vierde ‘5e station’ aan verschillende kanten van de berg naar de top.

Benodigdheden

Een goede voorbereiding is onmisbaar om problemen te vermijden van het beklimmen van de berg. Passende kleding en benodigdheden moeten worden gedragen, uitrusting is ook belangrijk. Vergeet niet je als bezoeker de grote hoogten moet respecteren. 

Hieronder heb je wat tips over wat je misschien nodig zult hebben:

  • Wandelschoenen
  • Warme kleding
  • Zaklamp of hoofdlamp
  • Geld
  • Wandelstok (optioneel)

Met tips deze kun je fijn en gemakkelijk de Mount Fuji beklimmen!