cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Ga jij binnenkort naar Alghero?

Alghero

Het is binnenkort weer vakantie en dat houdt in dat zoals gewoonlijk enorm veel Nederlanders op vakantie gaan. Als jij ook op vakantie wilt gaan, maar nog geen leuke vakantiebestemming weet, dan kan je eens kijken naar de prachtige stad Alghero. Dit is een Italiaanse stad die onderdeel is van het prachtige eiland Sardinië. Ondanks dat Alghero een Italiaanse stad is, zul je daar veel Catalaanse mensen aantreffen en wordt er ook veel Catalaans gesproken. Dit heeft ermee te maken dat Sardinië in het verleden onderdeel was van het Catalaanse rijk. 

Beng een bezoekje aan de Neptunus grotten 

Als je binnenkort naar Alghero gaat, dan moet je zeker weten een bezoekje brengen aan de prachtige Neptunus grotten. Dit zijn natuurlijke grotten, maar de weg naar deze grotten is honderden jaren geleden aangelegd door de Catalanen. Toen de Catalanen in Sicilië arriveerden, waren ze gelijk helemaal weg van de prachtige grotten. Houd er wel rekening mee dat als het flink regent of de golven vrij hoog zijn, het niet mogelijk is om deze prachtige grotten te bezoeken. Dit kan levensgevaarlijk zijn. 

Alghero

Eet een heerlijke pizza 

Omdat Sicilië tegenwoordig onderdeel is van het land Italië, zijn er veel Italiaanse restaurant te vinden. Ondanks dat de Pizza in Napels is uitgevonden, is het op Sicilië ook mogelijk om een heerlijke pizza te eten. Ook kan je bij deze restaurants andere heerlijke Italiaanse gerechten eten. Alghero is vrij groot en er komen veel toeristen op af. Houd je toevallig niet van Italiaans eten? Dan zijn er zeker voldoende andere restaurants te vinden waar je lekker een hapje kan gaan eten.