cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Duurzame vakantie in europa

duurzame vakantie europa

Wanneer je denkt aan een duurzame vakantie Europa, kan het interessant zijn na te denken over het vermijden van vliegreizen om het milieu te sparen. Of kiest bijvoorbeeld ervoor om eco-vriendelijke accommodaties te boeken die zich richten op duurzaam toerisme. Wist je dat er heel wat duurzame bestemmingen in Europa zijn, die geschikt zijn voor een onvergetelijke vakantie? In dit artikel delen we enkele van onze favoriete duurzame vakantiebestemmingen in Europa.

duurzame vakantie europa

Grenzen aan duurzame vakantie

Is duurzaam vakantie wel echt mogelijk? Dat is de vraag die steeds vaker gesteld wordt. Steeds meer mensen willen graag een duurzame vakantie, maar soms lijkt het erop dat dit gewoon niet mogelijk is. Een duurzame vakantie lijkt inderdaad steeds moeilijker te worden. Hoewel steeds meer mensen bewust bezig zijn met het klimaatprobleem, lijkt het erop dat er steeds meer grenzen aan gesteld worden. 

Kies bijvoorbeeld voor een bestemming dichter bij huis, zodat je minder ver hoeft te reizen en hierdoor minder CO2-uitstoot. Of kies bijvoorbeeld voor een bestemming waar je kunt wandelen of fietsen, in plaats van dat je steeds de auto nodig hebt. Ook kan je kiezen voor een overnachting in een tent. 

Ben je geïnteresseerd in een duurzame vakantie? Kijk dan op Sustainaway.nl. Dit duurzame reisplatform geeft je verschillende duurzame reis opties!

Voordelen van een duurzame vakantie

Een duurzame vakantie is allereerst beter voor het milieu. Er wordt minder CO2 uitgestoten en er wordt minder afval geproduceerd. Daarnaast zijn duurzame vakanties vaak goedkoper dan normale vakanties. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een camping in plaats van een hotel, kun je al veel geld besparen en bijdragen aan een beter milieu. Tot slot worden duurzame vakanties vaak ervaren als unieker. Je komt vaak meer in contact met de lokale bevolking en leert meer over de cultuur en gewoontes.

Nadelen van een duurzame vakantie

Het grootste nadeel is dat duurzame vakanties wat lastiger te organiseren zijn, dan een normale vakantie. Je moet bijvoorbeeld goed naar de beschikbare opties kijken om te zorgen dat je een duurzame en weloverwogen keuze maakt. Daarnaast zijn vaak minder comfortabel, dan normale vakanties. Als je kiest voor een camping in plaats van een hotel, zal je minder luxe ervaren.

Tips om jouw vakantie duurzaam te maken

Er zijn steeds meer mensen die bewust kiezen voor een duurzame vakantie. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Hieronder geven we je wat tips voor een duurzame vakantie in Europa.

  1. Kies voor vervoer dat minder CO2-uitstoot

Treinreizen zijn steeds populairder en dat is niet voor niets! Treinreizen zijn namelijk veel duurzamer dan reizen met het vliegtuig of de auto. Als je toch met de auto gaat, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in een elektrische auto te rijden.

  1. Verblijf in eco-vriendelijke accommodaties

Een andere manier om je vakantie duurzamer te maken, is door te kiezen voor eco-vriendelijke accommodaties. Denk bijvoorbeeld aan een bed & breakfast of een klein hotel dat zelf bijdraagt aan duurzaamheid. Zo help je mee aan het verminderen van de uitstoot van CO2.

  1. Ga op pad met een gids

Als je op vakantie gaat naar een plek waar je niet bekend bent, is het handig om een gids te boeken. Zo weet je zeker dat je de mooiste plekjes te zien krijgt én leer je ook nog eens wat over de geschiedenis en culturele bezienswaardigheden van de plaats.

  1. Kies voor lokale producten

Een duurzame vakantie hoeft niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lokale producten in plaats van dure internationale merken. Op die manier steun je de lokale economie én maak je je vakantie ook nog eens een stuk duurzamer!

Duurzame vakantiebestemmingen in europa

Wat is er nu fijner dan op vakantie gaan naar een duurzame bestemming? Je hoeft je geen zorgen te maken als je een duurzame reis boekt bij Sustainaway. Alles is al georganiseerd voor je. Bovendien zijn er steeds meer opties om uit te kiezen. Er is vast wel iets voor jou bij!