cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Wat is er te doen in Amsterdam?

Amsterdam is een zeer prachtige en oude stad. Het is bovendien ook onze hoofdstad en daar zijn de echte Amsterdammers maar al te trots op. Niet alleen in Nederland is Amsterdam zeer populair, maar als buitenlanders ‘Holland’ of ‘The Netherlands’ horen dan denken ze vrijwel direct aan Amsterdam. Veel buitenlanders denken dan aan de vele coffeeshops die er in Amsterdam te vinden zijn, maar ook aan de prachtige Nederlandse cultuur. Als jij binnenkort een dagje of weekend naar Amsterdam wilt gaan dan maak jij zeker een verstandige keuze. In Amsterdam is namelijk voldoende te beleven. Wat jij kan gaan doen in Amsterdam vind je in dit handige artikel.

Ga lekker varen in de Amsterdamse grachten!

Nederland staat niet alleen bekend om Amsterdam en haar coffeeshops, maar ook als een echt waterland. De hele wereld kijkt namelijk naar Nederland aangezien wij weten hoe wij met water om moeten gaan. Dit zie je ook direct terug in Amsterdam want ook in het centrum van Amsterdam is er enorm veel water te vinden. Veel Amsterdammers, maar ook buitenlanders vinden het erg leuk om lekker te gaan varen op de Amsterdamse wateren om de Nederlandse en Amsterdamse historie te bekijken. Er zijn namelijk enorm veel historische gebouwen en standbeelden die naast het water staan. Als jij binnenkort naar Amsterdam gaat dan is het zeker raadzaam om een bootje varen in Amsterdam uit te proberen. 

Breng een bezoekje aan het rijksmuseum

Nederland heeft een enorm rijke historie. Zo was Nederland vroeger het rijkste land ter wereld en heerste het over de hele wereld. Daarnaast heeft Nederland ook veel kunstenaars gekend. In Amsterdam is er een prachtig museum te vinden, genaamd het rijksmuseum. Je kunt daar veel objecten uit de VOC-tijd vinden, maar ook prachtige schilderijen en andere kunstwerken bewonderen. Als je dus een keer naar Amsterdam gaat dan is het zeker de tijd waard om eens een bezoekje te brengen aan het rijksmuseum. 

Bezoek een kroeg in het mooie Amsterdam

Waar Amsterdam ook bekend om staat zijn de kroegen. Dit is zeker niet de afgelopen tien tot dertig jaar zo, maar ook meer dan honderd jaar geleden waren de kroegen van Amsterdam enorm bekend. De kroegen van Amsterdam zijn zeker anders dan andere kroegen in de rest van Nederland. Het is dus zeker een hele andere belevenis. Daarnaast zijn er ook kroegen voor mensen die op hetzelfde geslacht vallen.