cardeavoorkenia.nl

Mijn vakantie site

Op vakantie altijd water bij je

watertank camper

Een camper is perfect om van land naar land, of van camping naar camping te reizen. Voordeel ervan is tevens dat je altijd je eigen benodigdheden en water bij je hebt. Maar om het water veilig te kunnen gebruiken heb je wel een goede watertank camper nodig, die aan een aantal eisen moet voldoen. Een tank moet zo min mogelijk licht doorlaten, dit verkleint de kans dat er algvorming ontstaat. Gebruik niet transparante slangen voor de leidingen van je watertank.

watertank camper

Onderhoud van je tank

Een watertank camper moet natuurlijk ook onderhouden worden, een service opening is daarom geen overbodige luxe bij je tank. Hierdoor kun je op eenvoudige wijze de tank aan de binnenkant ook schoonmaken, wanneer je de vulopening niet kunt gebruiken om de watertank te vullen kun je deze opening ook gebruiken. Ook een ontluchtings tule wordt vaak gebruikt, deze voorkomt dat de tank vacuum trekt tijdens het vullen en geheel gevuld kan worden.

Eigen slangen en koppelingen

Het is heel verstandig om bij de watertank camper altijd je eigen slangen bij je te hebben, laat hierbij altijd even het water lopen door de slangen om restanten weg te spoelen. Ook wanneer je klaar bent en de slangen niet meer nodig hebt, is het zaak deze altijd zorgvuldig schoon te maken. Gebruik nooit slangen van een ander, je weet immers nooit wat ermee is gedaan en wat er doorheen is gegaan. Slangen zijn er niet voor om de cassette te reinigen, hiermee loop je de kans het drinkwater te verontreinigen.